Rodis. Journal of Medieval and Post-Medieval Archaeology és una publicació de la Càtedra Roses d'Arqueologia i Patrimoni Arqueològic constituïda per la Universitat de Girona i Ajuntament de Roses

L’objectiu de la revista és la divulgació de treballs originals centrats en l'arqueologia medieval i postmedieval. Cada número conté un dossier dedicat a un aspecte concret d’aquesta línia de la recerca. Al mateix temps, accepta altres contribucions fora de l’àmbit temàtic del dossier, sempre que s’enquadrin en l’estudi de l'arqueologia medieval i postmedieval.

ISSN: 2604-6679

Avisos

Obert el període de presentació d'estudis pel número 5 de la revista

2020-10-14

S’obre el termini per trametre contribucions per al número 5 de la revista Rodis. Journal of medieval and Post-medieval Archaeology. El dossier de la revista estarà dedicat a Les muralles de les viles en època medieval. Poliorcètica, simbolisme i urbanisme. Aquest termini s’acabarà el 31 de maig de 2022.

Les persones que vulguin fer contribucions destinades a la secció “Varia” (sense temàtica específica) poden enviar-les quan vulguin, sense límit temporal.

Llegir més sobre Obert el període de presentació d'estudis pel número 5 de la revista

Número actual

No 3 (2021): La casa urbana al nord-est de la Mediterrània en època medieval i moderna
					Veure No 3 (2021): La casa urbana al nord-est de la Mediterrània en època medieval i moderna

El títol del tercer volum està dedicat a l’estudi de La casa urbana al nord‑est de la Mediterrània en època medieval i moderna. Aquesta és una branca dels estudis arqueològics dels períodes esmentats que gaudeix d’una notable tradició investigadora. Aquest fet ha permès reunir, en un volum, diversos treballs que reflecteixen la realitat arquitectònica d’aquest tipus d’edifici en un ampli ventall geogràfic, el qual inclou territoris francesos, italians i catalans. Concretament, s’han reunit set articles que abasten, a més de diversos llocs, diferents realitats urbanístiques, atès que en el dossier es publiquen estudis de cases pertanyents a ciutats ben diferents. Per tant, és en aquesta diversitat que els lectors i les lectores podran trobar les múltiples solucions donades en època medieval a unes necessitats potser comunes, com podien ser la d’aixoplugar‑se o aparentar davant la comunitat.

Publicades: 2021-03-11

Número complet

Veure tots els números