Avisos

Invitació a la presentació de contribucions

2020-10-14

La revista està oberta a la recepció de contribucions. L’objectiu de la revista és la divulgació de treballs de recerca originals centrats en l’arqueologia medieval i moderna, que aportin dades noves o noves metodologies que ajudin a millorar la investigació en aquest àmbit del coneixement. En aquest sentit, la revista accepta tant estudis de casos circumscrits a un lloc particular com obres de síntesi, ja siguin territorials o temàtiques.

Llegir més sobre Invitació a la presentació de contribucions

Número actual

No 5 (2022): Les muralles de les viles en època medieval. Poliorcètica, simbolisme i urbanisme
					Veure No 5 (2022): Les muralles de les viles en època medieval. Poliorcètica, simbolisme i urbanisme

El dossier central de la revista està dedicat a l'anàlisi dels processos d’emmurallament que es van produir a moltes viles de dimensions petites i mitjanes al llarg del període medieval i modern. Recollint aportacions de l’àrea de la Mediterrània occidental, els estudis se centren en l'anàlisi de la problemàtica i casuística de l’emmurallament, no solament en els aspectes físics de l’emmurallament (tècniques constructives…) i les seves parts, sinó també en aspectes com el context de la seva creació, la seva interacció amb l’urbanisme (interrelació entre xarxa urbana i muralla), la seva evolució i la seva situació final en època moderna (transformació, adaptació, eliminació…).

Publicades: 2023-02-14

Número complet

Veure tots els números

Rodis. Journal of Medieval and Post-Medieval Archaeology és una publicació de la Càtedra Roses d'Arqueologia i Patrimoni Arqueològic constituïda per la Universitat de Girona i Ajuntament de Roses

L’objectiu de la revista és la divulgació de treballs originals centrats en l'arqueologia medieval i postmedieval. Cada número conté un dossier dedicat a un aspecte concret d’aquesta línia de la recerca. Al mateix temps, accepta altres contribucions fora de l’àmbit temàtic del dossier, sempre que s’enquadrin en l’estudi de l'arqueologia medieval i postmedieval.

ISSN: 2604-6679