Rodis. Journal of Medieval and Post-Medieval Archaeology és una publicació de la Càtedra Roses d'Arqueologia i Patrimoni Arqueològic constituïda per la Universitat de Girona i Ajuntament de Roses

L’objectiu de la revista és la divulgació de treballs originals centrats en l'arqueologia medieval i postmedieval. Cada número conté un dossier dedicat a un aspecte concret d’aquesta línia de la recerca. Al mateix temps, accepta altres contribucions fora de l’àmbit temàtic del dossier, sempre que s’enquadrin en l’estudi de l'arqueologia medieval i postmedieval.

Avisos

S’obre el termini per a l’enviament de contribucions per al número 3

2018-12-26

S’obre el termini per trametre contribucions per al número 3 de la revista Rodis. Journal of medieval and Post-medieval Archaeology. El dossier de la revista estarà dedicat a la casa urbana medieval. Aquest termini s’acabarà el 31 de maig de 2020. Les persones que vulguin fer contribucions destinades a la secció “Varia” (sense temàtica específica) poden enviar-les quan vulguin, sense límit temporal.

 

Llegir més sobre S’obre el termini per a l’enviament de contribucions per al número 3

Número actual

No 1 (2018): Dossier: Urbanisme i espai públic en les ciutats baixmedievals del nord-oest de la Mediterrània

El dossier del primer número de la revista s'ha dedicat a l’urbanisme i espai públic en les ciutats baixmedievals del nord‑oest de la Mediterrània. En aquest primer número es publiquen quatre articles. Un d’ells se centra en les ciutats de la baixa edat mitjana entre Valence i Pisa. Els altres tres focalitzen el seu estudi en l’urbanisme de la Catalunya vella: Girona, Besalú i Roses. Encara que sigui de manera incipient, la publicació de treballs de recerca que fan referència a realitats geogràfiques diferents és una mostra de la voluntat de la Càtedra Roses d'Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de transferir internacionalment, a través de la revista Rodis, la recerca arqueològica centrada en les èpoques medieval i moderna realitzada en territoris diversos amb l’objectiu de posar en discussió problemàtiques que poden ser compartides.

Publicades: 2018-12-31
Veure tots els números