Les cultures et les pratiques agricoles antiques dans la cité de Béziers : L’exemple de la viticulture et de l’arboriculture sur l’autoroute A75 (Pézenas-Béziers, Hérault)

Autors/ores

  • Cécile Jung
  • Michel Compan
  • Isabel Figueiral

Resum

Les excavacions arqueològiques relacionades amb la construcció de l'autopista A75, entre Pézenas i Béziers (Hérault), han permès enriquir els registres sobre la viticultura antiga a la vall de l'Hérault i també de l’arboricultura antiga, fins avui molt poc identificada per l'arqueologia.

Els indicis de la viticultura estan determinats per les dades relatives als espais de producció i emmagatzematge dels establiments agrícoles i també pels vestigis de vinyes i restes paleobotàniques procedents de l'amortització de pous i d’altres estructures arqueològiques.

Pel que fa a l'arboricultura, s'han identificat grans zones d’horta que evidencien l’important paper econòmic que aquest tipus de cultiu tingué. De nou, l'anàlisi paleobotànica de les llavors i la fusta conservades als pous dels antics assentaments permet completar les investigacions arqueològiques i detectar una gran varietat d'arbres cultivats.

Publicades

2018-07-24