Les pièces chauffées et leur utilisation dans les habitats ruraux d’Aquitaine méridionale à l’époque romaine (Ier-Ve siècles) : un témoin de la romanisation et de l’ostentation des élites?

Autors/ores

  • Sebastien Cabes

Resum

Algunes observacions sobre les estances calefactades i el seu ús en els habitatges rurals de l'Aquitània meridional (segles I-V): un signe d'ostentació de les elits?

Com per a diverses regions de la Gàl·lia, són molts els establiments rurals aquitans que presenten sistemes de calefacció. La funció de les estances calefactades no sempre és fàcil d'identificar, tot i que, en la majoria dels casos, estan associades a conjunts termals. Aquesta comunicació té com a objectiu primer fer un inventari dels habitatges que presenten aquestes característiques en un territori corresponent a la Novempopulània. A continuació, intentarem determinar els diferents tipus d'instal·lacions de calefacció inventariades. Finalment, la presència de sales calefactades en una gran explotació agrícola tardana, excavada a Oeyregave a les Landes (40), ens portarà a preguntar-nos si aquestes instal·lacions reflecteixen realment una certa ostentació de les elits gal·loromanes.

Publicades

2018-07-30