Estudio de la cerámica de mesa y cocina del establecimiento rural tardorrepublicano de Can Canal, Cabrera de Mar: Propuesta metodológica y resultados

Autors/ores

  • Carolina Jiménez Arteaga

Resum

En aquest article es presenten els resultats de l'estudi d'un conjunt ceràmic procedent del jaciment de Can Canal, a l'actual municipi de Cabrera de Mar (El Maresme). S’analitza la ceràmica de taula i cuina del que s'ha interpretat com un establiment rural de l'època tardorrepublicana, concretament el material procedent de dues unitats estratigràfiques associades a un abocador. En l'anàlisi s'inclouen les categories i formes més abundants així com la relació de la seva procedència i context funcional.

L'interès de l'estudi és múltiple. En primer lloc, posa de manifest el protagonisme en les dinàmiques històriques de la vida quotidiana i, especialment, dels espais domèstics. En segon lloc, tenint en compte que l'explotació rural constitueix el principal motor econòmic en el món antic, l'aproximació a un establiment d'aquestes característiques contribueix a una millor comprensió no només de l'activitat dels seus habitants sinó de la societat en què s'emmarca. Finalment, i des d'una perspectiva metodològica, ofereix una proposta d'anàlisi que pot ser d'utilitat per a futurs estudis.

Publicades

2019-11-14